Geven en Ontvangen

Het meest essentiële deel van tantra is dat er een interactie plaatsvindt tussen jou als individu en de wereld om je heen. Dit kan eenvoudig zijn door de schoonheid van een bloem te ontvangen en jouw vreugde en geluk daarover terug te geven aan de wereld. In tantra oefenen we het principe van geven en ontvangen vooral in relatie tussen jou en de ander.

Onze Westerse geest is behoorlijk vaak in de war over de aspecten van geven en ontvangen. Vaak geven we met een verborgen reden omdat we eigenlijk verlangen naar een tegenprestatie, zoals bijvoorbeeld liefde of erkenning. Bovendien kan het een manier zijn om gezien te worden, een manier om aandacht te krijgen. Dit is geen echt geven. Veel van ons worden bang en onzeker als we échte liefde krijgen van een ander. Veel van ons zijn niet gewend om iemand dichtbij te laten die echt open is voor jou, zonder oordelen en zonder iets van jou te moeten.
Veel van de oorzaken hiervan zijn helaas in onze jeugd en maatschappij te vinden. Tantra oefent dit te overstijgen.

In tantra oefenen we regelmatig in de thema’s van geven & ontvangen. Hierin zul je ontdekken hoe eenvoudig en bevredigend echt geven is, en hoe vol schoonheid het is om de ander te zien ontvouwen voor je ogen, alleen met de steun van jouw aanwezigheid. Ook zul je leren diep naar je innerlijke wezen te luisteren en je af te stemmen op wat daar te ervaren valt, zo ontdek wat je diepste verlangens en wensen zijn, en hoe je in een veilige omgeving kunt experimenteren om ze uit te drukken, en dan zien wat er gebeurt en te ervaren valt…

Winkelwagen
Scroll naar boven