Wat is Tantra?

Tantra is een spiritueel pad waarin je jouw relatie met “de ander” gebruikt om dieper in jezelf te afdalen en van daaruit opnieuw contact te maken, jouw vertrouwen te herwinnen en je natuurlijke eenheid terug te winnen. “De ander” hoeft niet een persoon te zijn, maar kan ook jouw omgeving, de natuur, jouw eten, maar ook je eigen emoties, gedachten en zintuigen zijn! Én in persoon kan “de ander” jouw liefdespartner zijn, maar kan in onze vorm van tantra, in alle veiligheid een willekeurig iemand zijn die jou spiegelt, in jouw schoonheid, projecties of angsten. In tantra zul je onderzoeken hoe je je tot elkaar verhoudt, en jouw vertrouwen (indien nodig) te herstellen. We doen dit door onszelf te openen in gevoeligheid, nieuwsgierigheid, kwetsbaarheid en eerlijkheid naar dat anderszijn. Op dit pad zul je zien hoe je de verantwoordelijkheid voor je leven kunt terugvorderen en de veilige atmosfeer kunt creëren waarin je kunt zijn wat je werkelijk bent.

De eerste les in tantra zal zijn om liefdevol te worden jegens je eigen lichaam, er vriendschap mee te sluiten, het te respecteren, het te eren en ervoor te zorgen. Dit is jouw huis en het geschenk van de wereld voor jou. Als je goed oplet, zal het grote mysteries voor je onthullen. Alle innerlijke groei is afhankelijk van deze verbinding.
Margot Anand (vrije vertaling)

Jouw lichaam is een tempel waar een unieke god leeft: … JIJ!

Ten eerste is er de basis, waarin jij je opnieuw verbindt met jouw eigen lichaam. Jouw lichaam is het voertuig om jezelf in deze wereld te realiseren. Bij de Tantric Moments sessies zullen we dat doen met lichaams, emotioneel en meditatief werk gebaseerd op dans, ademhaling, beweging, emoties, flow en de sensuele ervaring.

Tantra is daar, waar je meditatie vind in beweging.

Ten tweede zullen we onderzoeken en oefenen hoe we onszelf kunnen verhouden tot ‘de ander’ zonder de verankerende verbinding met onszelf te verliezen. Eerlijkheid, transparantie en openheid ten opzichte van alle gedachten, emoties en gevoelens die in relatie zullen ontstaan, is de essentiële sleutel om jezelf opnieuw te vinden. Zo herondek je dat je veilig en bent in deze wereld.

Sta toe verliefd te worden op het leven!

Winkelwagen
Scroll naar boven