Tantra is een spiritueel pad waarin je “de ander” gebruikt om dieper in jezelf te afdalen en van daaruit opnieuw contact te maken, je vertrouwen te herwinnen en je natuurlijke eenheid terug te winnen. De andere is je omgeving, de natuur, je vrienden, familie, je eten, een andere persoon, je geliefde, maar ook je eigen emoties, gedachten en zintuigen! In tantra zul je onderzoeken hoe je je tot elkaar verhoudt, en door je vertrouwen te herstellen, jezelf openen in gevoeligheid, kwetsbaarheid en eerlijkheid naar dat anderszijn. Op dit pad zul je zien hoe je de verantwoordelijkheid voor je leven kunt terugvorderen en de veilige atmosfeer kunt creëren waarin je kunt zijn (komen) wat je werkelijk bent.

De eerste les in tantra zal zijn om liefdevol te worden jegens je eigen lichaam, er vriendschap mee te sluiten, het te respecteren, het te eren en ervoor te zorgen. Dit is jouw huis en het geschenk van de wereld voor jou. Als je goed oplet, zal het grote mysteries voor je onthullen. Alle innerlijke groei is afhankelijk van deze band.
Margot Anand (vrije vertaling)

Jouw lichaam is een tempel waar een unieke god leeft: … JIJ!

Ten eerste is er de basis, waarin je je opnieuw verbindt met jouw eigen lichaam. Jouw lichaam is het voerrtuig om jezelf in deze wereld te realiseren. Bij de Tantric Moments sessies zullen we dat doen met lichaamswerk en meditatie, gebaseerd op dans, ademhaling, beweging, emoties, flow en de sensuele ervaring.

Tantra is daar, waar je meditatie vind in beweging.

Ten tweede zullullen we onderzoeken en oefenen hoe we onszelf kunnen verhouden tot ‘de ander’ zonder de verankerende verbinding met onszelf te verliezen. Eerlijkheid, transparantie en openheid ten opzichte van alle gedachten, emoties en gevoelens die in relatie zullen ontstaan, is de essentiële sleutel om jezelf opnieuw te vinden. Zo herondek je dat je veilig en bent in deze wereld.

Sta toe verliefd te worden op het leven!